İşgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 1 yılı aşkın süredir devam ediyor. Katil İsrail ordusu, 26 gündür Gazze Şeridi’nin kuzeyinde sürdürdüğü soykırımla Filistinlileri topraklarını terk etmeye zorluyor.
Gazze’nin kuzeyine 5 Ekim’de yoğun hava saldırıları düzenleyen İsrail ordusu, 6 Ekim’de kara saldırısı başlattı. İsrail, bir yandan kara ve hava saldırılarını sürdürürken bir yandan bölgeye sıkı abluka uygulayarak halkı aç ve susuz bırakıyor.
HASTANELER İSRAİL’İN HEDEFİNDE
Gazze’nin kuzeyine kara saldırıları ve ablukayı sıkılaştıran İsrail ordusu hastaneleri de hedef almaya devam ediyor, yaralı ve hastaların sağlık hizmeti almasını engelliyor.
Abluka ve saldırılar nedeniyle hizmet dışı kalan ve sağlık personelinin kalmadığı Endonezya Hastanesi tedavisi yarım kalan hasta ve yaralıların sığındığı yıkık bir binaya dönüştü. Ayrıca İsrail’in 21 Ekim’de ateşe verdiği hastanenin duvarlarındaki yanma ve kararma izleri de dikkati çekiyor.
CADDE VE SOKAKLARDAN CESET KOKULARI YAYILIYOR
Beyt Lahya’da isminin açıklanmasını istemeyen bir Filistinli de İsrail’in enkaza çevirdiği kentin cadde ve sokaklarından yoğun ceset kokuları geldiğini söyledi. Beyt Lahya’da herhangi bir yaşam belirtisi kalmadığına işaret eden Filistinli, yaşadıklarını şu sözlerle özetledi:
“Aç susuz günler geçirdik. Kimseyle iletişim kuramadık, internet yok. Bölgede hiçbir yaşam belirtisi yok, yıkımın şiddetinden evlerimizi tanıyamadık. Cenazeler defnedilemiyor, aksine sokaklara atılmış. Sivil savunma hizmetleri durduğundan enkaz altından çıkarılamayan ceset kokuları cadde ve sokakları kaplıyor. Yıkım, Kemal Advan Hastanesi çevresindeki her şeyi etkiledi.“