Fransa’da muhalefet okullardaki abaya yasağını Danıştay’a taşıyacak

Fransa’da muhalefet okullardaki abaya yasağını Danıştay’a taşıyacak
A+
A-

Fransa’da devlet okullarında Müslüman kız öğrencilere yönelik bir karar alındı. Fransa’daki devlet okullarında özellikle Müslüman kızların tercih ettiği “çarşaf ve abaya” gibi bol ve uzun kıyafetlerin giyilmesinin yasaklanacağı açıklandı.

Karara muhalefetten tepki geldi. Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Partisi (LFI) Bouches-du-Rhone milletvekili Manuel Bompard, France 2 televizyon kanalında yaptığı konuşmada tehlikeli ve acımasız olarak nitelediği yasak kararına karşı yasal yollarla mücadele edeceklerini açıkladı. Bompard, konuyu Danıştay’a taşımak istediğini belirterek, parti parlamenterlerini “Anayasa’ya aykırı olduğunu düşündüğü” düzenlemeye karşı çıkmaya çağırdı.

Yasağın özellikle genç Müslüman kadınlara yönelik ayrımcılığı bir kez daha ortaya çıkaracağını vurgulayan Bompard, ülkesinin böyle bir uygulamaya ihtiyacı olmadığını kaydetti. Bompard, laikliği savunan biri olarak abayanın okullarda neden yasaklanması gerektiğini anlamadığını söyledi. Fransa’da solcu partiler okullarda abaya yasağına karşı farklı tutum sergiliyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.