Altıok: Urla rant kapısı oldu

Urla Belediyesi Kayyumu Murtaza Dayanç’ın ilçede yapacağı projeler için şirketlerden ve müteahhitlerden bağış istemesi tartışmalara neden oldu. Eski CHP İzmir Milletvekilli Zeynep Altıok, Dayanç’a tepki göstererek, “Urla rant kapısı oldu” dedi.

Altıok: Urla rant kapısı oldu
A+
A-

Urla’da ilk kayyum yerine atanan kayyum Dayanç, görev süresi bitmeden önce belediyeye ait tüm tapulu arazileri imara açarak keyfi projelerini hayata geçiriyor.

FETÖ/PDY Terör Örgütü iltisaklı olduğu gerekçesiyle tutuklanıp görevden alınan Burak Oğuz’un yerine atanan kayyum Önder Can’ın ardından bu göreve gelen kayyum Murtaza Dayanç ilçeyi betona doyurdu. Geçmişten bu yana 2,5 kat imar planıyla bozulmadan kalan Türkiye’nin nadir ilçelerden Urla’nın, kayyum yönetimine geçtiğinden beri tarım alanları, sit alanları ve 2B arazileri ve ekolojik yapısı tehdit altında. İlçenin bozulmamış doğası ve tarihi kültürel dokusuyla birlikte popüler olmasının da nedeni görüntüsü, her geçen gün değişime uğruyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sahiplenerek bayraktarlığını yaptığı, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’nın planlamasıyla Yarımada’yı da etkileyecek Çeşme Projesi’yle birlikte, kayyum atandığı için belediye meclisinin görev yapmadığı Urla’da da yapılaşma son hız devam ediyor. 

BÜYÜKŞEHİR’İN TAŞLARINI SÖKTÜ,

İLÇENİN GELECEĞİNE TAŞ KOYDU!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Urla sahili boyunca döşediği kilit taşları sökerek yeniden yapan ve yeni döşenen taşların alındığı inşaat firmasına Urla’da şantiye yeri verdiği ortaya çıkan kayyum Murtaza Dayanç, ilçenin geleceğine taş koyan yeni bir müteahhit ilişkisiyle yeniden gündeme geldi. Bu kez de, Kum Denizi Plajı yakınında bulunan Atatürk Mahallesi 4911 ada 11 parseldeki Urla Belediyesi’nin tapulu arazisine yapılması planlanan Urla Park projesi için Normpol firmasından alınan bağış haberi tartışma yarattı. Deniz kıyısındaki parsele “anahtar teslim” betonarme konstrüksiyonlar, kaykay pisti, büyük park oyuncakları, alışveriş merkezi yapılacak. Normpol İnşaat’ın eski Çeşme yolundaki zeytinlikte ruhsatsız yapımına başlanan villaların ruhsatını, bu bağış karşılığında aldığı iddia ediliyor.

HUZUR ADRESİ URLA’DAN, AL GÜLÜM

VER GÜLÜM ‘RANT KAPISI’NA…

Murtaza Dayanç’ın göreve geldiği dönem içinde 6 bin inşaat ruhsatı verdiği ve Urla’nın  ‘rant kapısı’ yapıldığı konusu, ilçede konuşulan ve rahatsızlık duyulan gündemlerden en önemlisi. Halkın rahatsızlık duyduğu bu gündeme ilişkin açıklama yapan 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, “Belediye meclisini toplamayan kayyumun, kendi zevkini tatmin eden projeleri; kendi imzası ya da üç kişilik ekip tarafından ilçede yaşayanların yaşam alışkanlıkları, beğeni ve tercihleri yok sayılarak; müteahhitlerle ‘al gülüm ver gülüm’ hayata geçiriliyor” dedi.

“AKIL ALMAZ BİR ÇİRKİNLİK, ÇOK ÜZÜCÜ”

Zeynep Altıok, kayyumun verdiği bu izinlerin sit alanlarında, tarım arazilerinde yapılaşmayı, imar planı ihlalini ve bugüne kadar hiç olmadığı şekilde 4-5 kata varan dikey yapılaşmayı beslediğini ve teşvik ettiğini vurguladı, şöyle devam etti: “Sahil düzenlemesi diyerek beton saksılardaki palmiyelerle “süslenen” kıyı bandındaki ağaçlar kurudu bile. Eski TEKEL binası bahçesinde kesilen 30 yıllık ağaçların yerine 4 bina yapılırken, beton ve alçı ağaç heykelleri dikiliyor. Eğer dur denilmez ise tarih, doğa, gastronomi turizmiyle ön plana çıkan Urla’nın, bağları, zeytinlikleri, narenciye bahçeleri, enginar tarlaları kentleşme adı altında inşaat rantına kurban edilecek. Akıl almaz bir çirkinlik ve dönüşüm var. Çok üzücü.” 

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.