Vatikan’dan Crowe’un ‘Şeytanın Düşmanı’ filmine tepki

Vatikan’dan Crowe’un ‘Şeytanın Düşmanı’ filmine tepki
A+
A-

Ünlü oyuncu Russel Crowe’un başrolünde olduğu tartışmalı “The Pope’s Exorcist” (Şeytanın Düşmanı) filmi, bazı kesimlerde tepki uyandırdı. Uluslararası Şeytan Çıkarıcılar Derneği (The International Association of Exorcists/IAE), Crowe’un son filmini kınayan ifadeler kullandı.

ThePopesExorcist_blog_900

“Vatikan’ın Baş Şeytan Çıkarıcısı Peder Gabriele Amorth’un gerçek notlarından alınmıştır” iddiası ile tanıtılan film için 59 yaşındaki oyuncu “Aslında Vatikan’da Baş Şeytan Çıkarıcı denen gerçek bir makam var” ifadesini kullanmıştı.

crowe

Sony Pictures yapımı filmin ilham aldığı Peter Gabriele Amorth, 36 yıl boyunca bu görevi yürütmüş ve birçok şeytan çıkarmaya dahil olmuştu. 2016 yılında hayatını kaybeden Amorth’u filmde Crowe canlandırıyor.

5_6

“FİLM KABUL EDİLEMEZ BİR ŞÜPHE UYANDIRIYOR”

Uluslararası Şeytan Çıkarıcılar Derneği (IAE) ise filmin adını “gösterişli” buldu ve bir Vatikan komplosu içeren filmin senaryosunun, “esas düşmanın şeytan mı, yoksa kilisenin gücü mü olduğu” konusunda “kabul edilemez bir şüphe” oluşturduğunu iddia etti.

2_36

IAE’nin açıklamasında “Bu, Katolik kilisesinin verdiği yönergelere uyularak gerçekleştirilen şeytan çıkarma bağlamında yaşananların tam tersi” ifadelerine yer verdi.

Şeytanın Düşmanı, Türkiye’de 5 Mayıs’ta vizyona girecek.

NTV

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.