Zorlu: Bakanlıklar seçim karargâhı yapılamaz

Zorlu: Bakanlıklar seçim karargâhı yapılamaz
A+
A-

Milletvekili adayı yapılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ seçim çalışmalarına bakanlıklarda başladı. Nebati’nin sosyal medyada paylaştığı fotoğraf, bakanlığın seçim ofisi olarak kullanıldığını ortaya koydu.

Nebati paylaşımında “Bugün, istişare mekanizmasının sürekli işlediği Partimizin, Mersin Milletvekili adayları, İl Başkanı ve Teşkilat Üyeleri ile bir araya gelerek önümüzdeki seçimlere ilişkin çalışmalarımızı değerlendirdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve milletimizin teveccühü ile Mersin için mesai kavramı gözetmeksizin var gücümüzle çalışacağız” ifadesine verdi.

Paylaşıma “Bakanlık binasını nasıl seçim için kullanırsınız” tepkileri geldi. 13 Şanlıurfa milletvekili adayını Adalet Bakanlığı binasında toplayan Bozdağ da “Erdoğan liderliğinde Ak Parti adayları olarak Şanlıurfa’mız için aşkla çalışacağız” dedi.

CHP’nin Şanlıurfa adayı Mahmut Tanal “Gariban Şanlıurfalıları 21 yıldır iyice yoksullaştıran parti devleti anlayışı, tek adam rejimi, saray yönetimi, çürümüşlük ve yozlaşma dediğimiz buydu. Adalet Bakanlığı, AKP’nin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanlığıdır. Geçmişte seçimlerden 3 ay önce Adalet Bakanı, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlarıyla birlikte görevinden istifa ederdi. Şimdi ise iktidarın milletvekili adayları, seçim propagandası için Adalet Bakanlığı’na koşuyor. Kamu görevlisi sıfatını taşıyanları uyarıyoruz. Siyaseti siyasetçiler yapsın. Tarafsız ve bağımsız yargı önünde hesap verirsiniz. Şanlıurfa’daki bürokratları özellikle uyarıyoruz. Seçime müdahale anlamına gelen her türlü söz ve eylemden kaçının. Adalet Bakanı, AKP’nin adayı diye sakın ola ki farklı düşüncelere kapılmayın. Şanlıurfa’da oyları koruyacağız. Gözümüz üzerinizde” değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise partisinin “Türkiye tarih yazacak” sloganıyla başlattığı seçim kapmayasına ilişkin “İnsanı yaşatmayan devlet anlayışı tarih olacak” yazılı görseli sosyal medya hesabında paylaştı. Zorlu, paylaşımında şunları kaydetti: “Bakanlıklar seçim karargahı, kamu kaynakları siyasete malzeme yapılamaz. Çünkü siyasette hakça bir rekabet, öncelikle devletin hak ve adalet sisteminin tecellisiyle gerçekleşebilir. Maalesef şu anki yönetim sistemi, bu anlayışı yerle bir etmiştir. Devlet ve hükümet arasındaki farklılık ve denge, milli iradenin aleyhine bozulmuştur. İYİ Parti olarak, bu dengeyi yeniden kuracak ve devletin kaynaklarını milletin refahı için kullanacağız.”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.