Mavi Umutlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinden anlamlı etkinlik

Mavi Umutlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinden anlamlı etkinlik
A+
A-

Baston yardımıyla yolda yürürken engelleri aşmaya çalıştılar. Birkaç dakikalığına da olsa fiziksel bir engelleri varmış gibi hareket ettiler ancak çok zorlandılar.

İstanbul Beylikdüzü Yakuplu ‘da Şengül TUT kuruculuğunda açılan Bedensel Engelliler, Zihinsel Engelliler, İsitme Engelliler, Otizm Spektrum Bozukluğu, Özel Ögrenme Güçlüğü, Dil Konuşma Bozuklukları Engel gruplarında faaliyetlerinde bulunan
Mavi Umutlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde farkındalık yaratabilmek adına Esenyurt City Center Avm ‘de engelli empati parkı oluşturdu.

Mavi Umutlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Şengül TUT yaptığı açıklamada;  Toplumun engelli bireylere bakış açısı, tutum ve davranışları, onların yaşadıkları toplumdan dışlanmalarına yol açan faktörler, fiziksel çevrede karşılaştıkları sorunlar, eğitim ve istihdam alanındaki yaşadıkları güçlükler ve tüm bunların giderilmesi için ihtiyaç duyulan çalışmaları empati yöntemiyle ele almaya çalıştıklarını. Ayrıca, engellinin sorun yaşadığı ilk andan çözüm evresine kadar geçen aşamalarda, sosyal hizmetin, diğer disiplinlerle ekip çalışması halinde sorunlara daha kalıcı çözümler üretmesi sürecine toplumun dikkatini çekmeyi hedeflediklerini belirtti.

Parkuru deneyimleyen bireyler engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları daha iyi anlama fırsatı buldu.Empati ve farkındalık etkinliğine Esenyurt Zafer Mahallesi muhtarı ve iş insanı Şener Demirbilek’te katıldı.Bir dakikalığına engelli olan Demirbilek bu güne kadar kendimizi görme engelli bir birey yerine koymadık ilk defa burada böyle bir etkinliğe katılıyoruz gerçekten çok zormuş dedi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.