Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu yurtdışına kaçmış!

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu yurtdışına kaçmış!
A+
A-

Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde 30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü Y.E.G.’nin (38) kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un kullandığı otomobil çarpı. Çarpmanın etkisi ile yola savrulan G. ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Mohamud hakkında dün yurt dışına çıkış yasağı koyarak kurye G.’nin ölümünden sonra polisin kaza tutanağında kusurlu olmadığı belirtilen Mohamud hakkında yeni bir değerlendirme için dosyayı bilirkişiye göndermişti. Adli trafik bilirkişisi tarafından hazırlanan ve savcılığa dün sunulan raporda, Y.E.G.’nin kusuru olmadığı, Somali cumhurbaşkanının oğlunun kusurlu olduğu belirtilmişti.

Savcılıktan yakalama talebi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, motosikletli kuryenin öldüğü kazayla ilgili Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud hakkında yakalama kararı talep etti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderilen yazıda, “İfadesinin alınması ve ifadesi alındıktan sonra da serbest bırakılmayarak soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının sevk durumunun değerlendirmesi hususunun, yakalama emir yazısı ve yakalama müzekkeresinde belirtilmesine, karar verilmesi kamu adına talep olunur” ifadeleri yer aldı.

Serbest bırakıldıktan sonra kaçmış
Yakalama kararının ardından Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un Ataşehir’deki adresine polis gitti. Ancak Mohammed Hassan Shekh Mohamud adresinde bulamadı. Yapılan tespitler sonrası Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un 2 Aralık’ta yurt dışına çıktığı belirlendi.

Ne olmuştu ?
Avrasya Tünel çıkışı Kennedy Caddesi Zeytinburnu istikametinde 30 Kasım günü öğlen saatlerinde meydana gelen kazada, motosiklet sürücüsü Y.E.G. sahil yolunda seyir halindeyken motosikletinin hızını yavaşlatarak yol kenarında duraklamak istedi.

Aynı istikamette otomobiliyle ilerleyen Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohamed Hassan Shekh Mohamud, motosiklete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile yola savrulan G. ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı motosiklet sürücüsünü ambulans ile Samatya Eğitim ve Araştırma hastanesinde götürdü ve G. yoğum bakımda tedavi altına alındı. Somali Cumhurbaşkanın oğlu ise polis merkezindeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.