Almanya’daki mültecilerin dörtte biri Türk vatandaşı!

Almanya’daki mültecilerin dörtte biri Türk vatandaşı!
A+
A-

Alman Federal Göç ve Mülteciler Dairesi’nin açıkladığı Kasım rakamlarına göre Almanya’ya iltica başvurusunda bulunanların dört birinden fazlası Türk vatandaşı. İltica başvurusu yapan Türk vatandaşların sayısı 10 bini aşarken, artış eğiliminin aynı şekilde devam etmesi halinde, Aralık ayında, Türk vatandaşları Suriyelileri de geçerek en çok iltica başvurusu yapan grup olacak.

Almanya’ya Ocak-Kasım arasında iltica başvurusu yapan Türklerin toplam sayısı ise 50 bin 327. Türk vatandaşları, Suriyelilerden (56 bin 673) sonra en çok iltica başvurusu yapan grup. Türkleri, Afganlılar (50 bin 327) ve Iraklılar (11.488) takip ediyor.

Alman medyasında çıkan haberlere göre Türk medyasında çıkan gerçek dışı haberlerinde Almanya’ya iltica başvuruların artmasında etkisi var. İş bulan herkesin Almanya’da kalabileceği yönünde yanlış bilgiler dolaşıma sokulmuş durumda. Ayrıca uzman işçi olan mültecilerin Almanya’da kalabilmesi sadece 2023’den önce iltica başvurusu yapanlar için geçerli olabiliyor.

İlticanın gerçek nedenleri arasında Türkiye’deki siyasi gelişmeler, deprem, yüksek enflasyon gibi aslında iltica gerekçesi olarak kabul edilmeyen nedenler bulunuyor. Demokratik, kültürel olarak gerçekten takibata uğrayanların sayısı çok düşük. Türk vatandaşların başvurularının 2023 yılında kabul oranı bu nedenle yüzde 13,6. Bu oran 2019 yılında yüzde 47’ydi

Frankfurter Allgemeine Zeitung’da çıkan habere göre Türkiye’den iltica başvurusu yapanların yüzde 84’ü Kürtler. Kürtler dışlanma ve kültürel yasaklamaları gerekçe göstererek iltica başvurusunda bulunuyor. Hatta Kürt olmadığı halde Kürtçe öğrenip bu opsiyonu kullanmak isteyenler de çıkıyor. Ancak Kürtlerin yaptığı iltica başvurularının sadece yüzde 4,7’si kabul ediliyor.

KARAR

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.