Bu IQ testini çözdüyseniz nadir bir zekaya sahip olabilirsiniz

 Bu IQ testini çözdüyseniz nadir bir zekaya sahip olabilirsiniz
A+
A-

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) profesörü olan Shane Frederick tarafından hazırlanan ve toplamda 3 sorudan oluşan IQ testi, sayılı katılımcılar tarafından çözülebiliyor. Yalnızca katılımcıların yüzde 17’sinin başarılı olduğu bu testte, yüzde 83’ün başarısız olduğu bilinmekte.

Zekayı zorlayan 3 soruluk IQ testinin Yale ve Harvard gibi Amerika’nın en iyi üniversitelerinde okuyan öğrencileri bile zorladığı bilinmekte. Dünyanın en kısa IQ testinin üç matematik sorusundan oluştuğu biliniyor.

Bilişsel Yansıma Testi olarak isimlendirilen bu zeka testi aslında yeni bir test yöntemi değil. 2005 senesinde MIT profesörü Shane Frederick tarafından yayınlanan bir araştırma makalesi kısa süre önce çevrimiçi olarak tekrardan ortaya çıktı.

NADİR İNSANLARIN ÇÖZEBİLDİĞİ 3 SORULUK IQ TESTİ

  1. soru: Bir beyzbol sopası ve bir topun toplam maliyeti 1.10$’dır. Sopa toptan 1 dolar daha pahalıysa topun fiyatı ne kadardır?

Çözüm:

Eğer beyzbol sopasına x dersek ve sopa toptan 1 dolar daha fazlaysa sopa x+1 dolar olmuş olur. Bu bağlamda beyzbol sopasının ve topunun toplam fiyatı 1.1 dolardır. Yani denklemi x+(x+1)=1.1 şeklinde yazabiliriz.

Sonrasında sırasıyla çözüm şöyle;

2x + 1 = 1.1

2x = 1.1 – 1

2x = 0.1

x = 0.05

  1. soru: Beş makinenin beş düğmeyi üretmesi beş dakika sürerse, 100 makinenin 100 düğmeyi üretmesi ne kadar sürer?

Çözüm:

Aslında cevap sorunun içinde gizli. Eğer 5 makina 5 dakikada 5 düğme üretiliyorsa, o halde 5 dakikada 1 düğme üretiliyordur.

Yani cevap olarak 100 makinanın 100 düğme üretmesi 5 dakika sürmektedir.

  1. soru: Nilüfer yapraklarının bulunduğu bir göl bulunmaktadır. Yapraklar her gün kendi boyutunun iki katına çıkmaktadır. Nilüfer yapraklarının gölün tamamını kaplaması 48 gün sürerse, gölün yarısını kaplaması kaç gün sürer?

Çözüm:

Gölün komple nilüfer yapraklarıyla kaplandığı gün sayısı her ne olursa olsun gölün tamamının kaplanabilmesi için bir gün öncesinde nilüfer yapraklarının gölün yarısını kaplamış olması gerekmektedir.

Yani 48 – 1’den 47.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.