Erdoğan’dan kurmaylarına yerel seçim talimatı!

Erdoğan’dan kurmaylarına yerel seçim talimatı!
A+
A-

Yaklaşan yerel seçimler için çalışmalar ivme kazanmışken iktidar tarafında Ak Parti ve MHP arasında işbirliği sınırları belirlendi.

Sınırların belirlenmesinin ardından özellikle büyükşehirler için Ak Parti ’nin çıkaracağı adaylar merak konusu olurken Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin adayları için çalışmalara başladı.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Ak Parti kulislerinden edindiği son bilgileri bugünkü yazısında kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ayın ikinci yarısında açıklamayı düşündükleri belediye başkan adayları konusunda kurmaylarına uyarılarını iletti.

Erdoğan, başarısız belediye başkanları ile vedalaşacağını belirtirken yeni küskün yaratmadan” operasyon yapılması konusunda isteklerini belirtti. Aday tarifini yapan Erdoğan, “yük olan değil, yük alan isimler olsun” çerçevesine sadık kalınmasının altını çizdi.

Babacan, Erdoğan’ın “Mevcut belediye başkanlarından değişecek olanlarla temasa geçeceğiz. Onların gönüllerini alacağız. Siz de bu konuda duyarlı olun. Kırıp dökmeden süreci götürelim. Yeni küskünlüklere yol açmadan, bunun bir bayrak yarışı olduğunu anlatalım. Seçimlerde birlikte çalışmanın yollarını arayalım. Bize yük olan değil, yük alanlarla yol yürümeliyiz. Partinin oyunu artırmayacaksa, faydadan çok zarar getirecekse, dedikodulara konu olacaksa, bunlarla işimiz olmaz” dediğini yazdı.

Babacan, Erdoğan’ın mevcut belediye başkanlarının büyük çoğunluğunun değişmesini istediğini ve özellikle de üç dönemdir hizmet veren belediye başkanları ile vedalaşılması gerektiği bilgisini aktardı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.