Savcıyı öldürmek için tetikçi tutmuşlar!

Savcıyı öldürmek için tetikçi tutmuşlar!
A+
A-

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde hırsızlıktan tutuklanan Enver Ç. ve Kenan Ç. kardeşler kendilerine dava açan cumhuriyet savcısı Ali K.’yi öldürtmek için tetikçi tuttu.

Sabah’tan Atakan Irmak’ın haberine göre; cezaevinde Coşkun T. isimli kişi ile tanışan iki kardeş, şahsa önce maddi yardımda bulundu. Kardeşler iddiaya göre bir süre sonra haklarında dava açan cumhuriyet savcısının öldürülmesi için Coşkun T.’ye teklifte bulundu.

Teklifi değerlendiren Coşkun T. tahliyesine kısa bir zaman kala 130 bin lira karşılığında savcıyı öldürmeyi kabul etti. Cezaevinden çıkan Coşkun T, Enver Ç. ve Kenan Ç.’nin kardeşi Murat Ç. tarafından karşılandı.

Şüpheliler Gökçeada ilçesinde yaptıkları keşif sırasında olaydan haberdar olan Yalçın A. jandarmayı arayarak kendisiyle birlikte aralarında cumhuriyet savcısının da bulunduğu 7 kişinin öldürülmesi için Enver Ç. ve Kenan Ç. tarafından tetikçi tutulduğunu dışarıda bulunan Coşkun T’nin infazları gerçekleştirmesi için keşif yaptığı ihbarında bulundu. İhbar üzerine jandarma ekipleri olayla ilgili operasyon başlattı.

TETİKÇİ İTİRAF ETTİ

Jandarma ekiplerinin operasyonuyla gözaltına alınan Coşkun T’nin ifadesi alındı. Şüpheli ifadesinde Enver Ç. ve Kenan Ç. ile cezaevinde tanıştıklarını 2 kardeşin kendilerine 130 bin lira para verdiğini ve dışarıya çıktığında Cumhuriyet Savcısı A.K. hayvancılık işleriyle uğraşan Aleksi M, Fırat A, Gökhan A, Kemal A, Şirvan A, Ümit K, ve Yalçın A. isimli şahısların öldürülmesi için teklif yaptıklarını söyledi.

Şüpheli teklifi ilk başta kabul etmediğini ancak dışarı çıktığında kabul ettiğini söyleyerek iki kardeşin dışarıda bulunan kardeşleri Murat Ç. ile keşif yapmaya başladıklarını itiraf etti.

ADRES VE FOTOĞRAFLAR ELE GEÇİRİLDİ

Jandarmanın çalışması kapsamında tetikçinin telefonunda yapılan incelemede Cumhuriyet Savcısının işine giderken kullandığı güzergaha ait yol bilgileri ve yine savcıya ait fotoğraflar ele geçirildi.

İfadesinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılığın olayla ilgili yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.