Liglerin başlayacağı tarih belli oldu

Liglerin başlayacağı tarih belli oldu
A+
A-

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, düzenlediği basın toplantısıyla 19 Aralık Salı günü Türkiye’deki tüm liglerin yeniden başlayacağını duyurdu. Büyükekşi, bu hafta oynanması gereken maçların ise 10 Ocak’ta gerçekleşeceğini bildirirken, “Salı ve çarşamba günü oynanacak maçlar normal takvim maçları. Bu haftaki maçları 10 Ocak’a ertelemiş oluyoruz” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırının ardından süresiz ertelenen tüm liglerdeki maçların 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacağını açıkladı.

TFF Yönetim Kurulu, Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirdiği toplantıda, Süper Lig’de 11 Aralık’ta oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiminde yaşanan hakem saldırısı sonrasında gelişmeleri değerlendirdi.

Hakeme sahada yumruk atmıştı! TFF’den kritik açıklama: Tüm liglerdeki maçlar süresiz ertelendi Hakeme sahada yumruk atmıştı! TFF’den kritik açıklama: Tüm liglerdeki maçlar süresiz ertelendi

Büyükekşi, toplantı sonrası düzenlediği basın toplantısında, olaylı maç gecesi süresiz ertelenen liglerdeki tüm maçların 19 Aralık Salı günü itibariyle yeniden başlayacağını duyurdu.

TFF Başkanı, Süper Lig’de 19 Aralık Salı günü oynanacak 17. hafta maçlarına ek olarak, bu hafta sonu yapılmayacak 16. hafta maçlarının ise 10 Ocak 2024 haftasında gerçekleştirileceğini belirtti.

MELER HAKEMLİĞİ BIRAKACAK MI?
Hakemlerle konuşma ve çalışma yaptık. Saygı gösterdiler, hafta sonu kamp yapacağız. Psikolojilerinin yerine gelmesi için çalışacağız. Meler’in Avrupa Şampiyonası’nda da görev almasını bekliyoruz. Kendisini destekliyoruz. Hakemliği bırakması söz konusu değil.

Yıllardan beri Faruk Başkanı tanıyoruz. Böyle bir kişi değildi. Adalet gerekeni yaptı. Biz sevklerimizi yaptık, başkan ve Ankaragücü için disiplin kurulumuz kararı verecek.

Güvenlikle ilgili mutlaka bir karar alınacak. Tüm paydaşların güvenlikle ilgili talebi var. Hukuki olarak kanundan değişiklik yapılması da konuşuldu. Adalet Bakanı’mızla görüştük. Kulüplerimizden de destek alacağız. Hedefimiz herkesin can güvenliğini sağlamak.

ERTELENEN MAÇLAR 10 OCAK’TA
Bu hafta oynanması gereken maçları 10 Ocak’ta oynatacağız. Salı ve çarşamba günü oynanacak maçlar normal takvim maçları. Bu haftaki maçları 10 Ocak’a ertelemiş oluyoruz.”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.