Ahmet Zeki Üçok görevden alındı

Ahmet Zeki Üçok görevden alındı
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana durulmayan İYİ Parti’de işler iyice karışıyor.

Genel Başkan Meral Akşener’in Altılı Masa’dan kalkıp tekrar geri dönmesi ve daha sonra yerel seçimler için iş birliği yapılmayacak çıkışı gündemdeki yerini korumaya devam ederken İYİ Parti’den ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın partisine yönelik açıklamaları da gündem olmuştu.

Partinin GİK kararı sonrasında yerel seçimler için CHP ile iş birliği teklifi reddedilmiş ve partide seçimlerde ortak adaylarla girilmesi gerektiğini savunan önemli isimler istifa etmişti.

Son olarak partide bu yönde açıklamalar yapan bazı isimler de disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Son olarak da ittifaka destek açıklamaları yapan İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talebi üzerine bu görevinden istifa etmişti.

Bu gelişmenin ardından İBB Meclisi’ndeki İYİ Parti grubu yeni grup başkanvekili seçmek üzere toplandı. 9 meclis üyesi bulunan İYİ Parti grubunun toplantısına, İBB Başkanı aday adayı olan İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı katılmadı.

Toplantıda 8 meclis üyesinden 7’sinin oyları ile İbrahim Özkan yeniden grup başkanvekilliğine aday olarak gösterildi ve seçildi.

İYİ Parti de bu kararı alan üyeleri kesin ihraç istemiyle disipline sevk etmişti.

AHMET ZEKİ ÜÇOK GÖREVDEN ALINDI?
İYİ Parti’deki sancılı süreç devam ediyor.

Son bomba İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok’la ilgili…

Ahmet Zeki Üçok, İyi Parti Genel İdare Kurulu’nun (GİK) CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in işbirliği teklifini oylamak için yaptığı toplantıda işbirliğini savunan ekibin içinde yer almıştı.

İşbirliğinin İyi Parti’ye kazandıracağına dair haritalı bir sunum hazırlığı yapan ancak bu sunumu yapamayan Üçok, haritaları basına sızdırmak ve parti disiplinine uymamakla suçlanmıştı.

Ahmet Zeki Üçok’un görevden alınacağı öne sürülmüştü.

serbestiyet.com’dan Hilal Köylü’ye konuşan Üçok, “Görevden alındığım benim de kulağıma geldi ancak henüz resmiyet kazanmadı” ifadelerini kullandı.

Üçok, şunları söyledi: “İYİ Parti’de divan üyelerini seçme yetkisi genel başkanda olduğu gibi, görevden alma yetkisi de genel başkandadır. Genel başkanın takdiridir her şey.”

Üçok, açıklamasında CHP ile yerel seçimlerde işbirliğine yönelik yaptığı haritalı sunuma değindi.

Ahmet Zeki Üçok, şunları ifade etti: “Partinin CHP’yle işbirliği yapması durumunda nasıl kazanacağına ilişkin haritalı sunumumu daha önce genel başkanımız Meral Akşener’e yaptım. Kendisi de bana bu sunumu GİK’te yapmamı söylemişti. Ancak GİK toplantısında sadece sözlü anlatım yapmamı ve haritalı sunumdan vazgeçmemi istedi.”

“CHP’yle işbirliğini savunuyorum ama GİK’te işbirliğinin reddine karar verildi” diyen Üçok, “Bu karara da saygı duyuyorum. Ben bu haritalı çalışmaları üç gündür yapmıyorum. Çevremdeki arkadaşlarımla aylardır yapıyorum. Bu bilinmiyormuş gibi GİK sonrasında bana şık olmayan, yakışıksız eleştirilerle yaklaşıldı. Bu, böyle olmaz. Böyle olmamalıydı” ifadelerini kullandı.

Ve bir son dakika bilgisi geldi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok görevden alındı.

YENİ GÖREVLENDİRMELER YAPILDI
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da İYİ Parti Başkanlık Divanındaki kişilerin görevleri hakkında birtakım değişiklikler yapıldığını açıkladı.

İYİ Parti Sözcüsü Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda parti Başkanlık Divanında bazı değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Zorlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Genel Başkanımız Meral Akşener’in takdirleri doğrultusunda Partimiz Başkanlık Divanında bazı değişikler gerçekleştirilmiştir. Buna göre daha önce ayrı yürütülen Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlıkları birleştirilerek Ahmet Zeki Üçok’un yerine Afyon Milletvekilimiz Hakan Şeref Olgun, Toplumsal Politikalar Başkanlığı görevini yürüten Ece Güner’in yerine de Tekirdağ Milletvekilimiz Selcan Taşçı Hamşioğlu getirilmiştir. Ayrıca Mali İşler Başkanlığı görevini vekâletten yürütmekte olan Sedat Aksakallı da aynı görevi asaletin yürütecektir.”

AHMET ZEKİ ÜÇOK KİMDİR?
Ahmet Zeki Üçok, 1961 yılında Bursa’da doğmuştur. Ahmet Zeki Üçok, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın eski başsavcısı, emekli askeri hakim. Ahmet Zeki Üçok, 9 Nisan 1961 tarihinde Mustafakemalpaşa, Bursa‘da doğmuştur. 1974 yılında Işıklar Askeri Lisesine girdi. 1981 yılında Hava Harp Okulundan mezun oldu. Daha sonra hukuk fakültesini bitirdi ve askeri hakim oldu. Yüksek lisans ve doktora yaptı. Elektronik mühendisliği dalında yüksek lisans yaptı.

Toplam 43,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve 4 yıl 9 ay 25 gün cezaevinde kaldı.

Ahmet Zeki Üçok, evlidir ve bir kızı vardır.

Ahmet Zeki Üçok, 2022 yılında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanlığına getirildi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.