MİT’ten nokta operasyon

MİT’ten nokta operasyon
A+
A-

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) terör örgütü PKK/YPG’nin sözde sorumlularından Şirvan Hasan’ı, Suriye Deyrizor’da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Şirvan Hasan, Türkiye’deki örgütsel faaliyetleri ile Suriye’deki mevcut pozisyonu kapsamında MİT tarafından yakından takip ediliyordu.

Terörist Hasan, yürütülen hassas saha çalışmaları kapsamında 5 Aralık’ta, Türkiye’ye yaklaşık 230 kilometre mesafedeki Deyrizor’da düzenlenen nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.

ŞİRVAN HASAN KİMDİR?
1997’de örgüte Suriye’den katılan Roni Velat kod adlı terörist Şirvan Hasan Irak’ın Kandil bölgesindeki faaliyetlerinden sonra Türkiye’ye geçiş yaptı. 2010’da terör örgütü PKK’nın sözde Karadeniz Açılım Gruplarını takviye amaçlı olarak Tunceli’den Karadeniz bölgesine geçti. Giresun ve ardından Sivas kırsalında faaliyet gösterdi.

2011’de Tokat kırsalında faaliyet gösterdi. 26 Haziran 2012’de Trabzon’un Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı’na el yapımı patlayıcı ile düzenlenen ve üç Türk askerinin yaralandığı eylemde yer aldı.

2013’e dek Tunceli kırsalında faaliyet gösteren Roni Velat kod adlı terörist Şirvan Hasan, 2013’ün sonunda Suriye alanına geçmesi akabinde örgüt içerisinde özellikle Deyrizor bölgesinde önemli görevler üstlendi.

2020 yılında Deyrizor Sahası Güvenlik ve İstihbarat sözde Sorumlusu, 2021’de Deyr Ez Zor Sahası sözde Sorumlu Yardımcısı oldu. 2023 yılında da Deyrizor sözde Saha Sorumlusu olarak görevlendirildi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.