AYM’den ikinci Can Atalay kararı!

AYM’den ikinci Can Atalay kararı!
A+
A-

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay’ın ikinci bireysel başvurusunu karara bağladı.

Anayasa’nın 67. maddesinde güvence altına alınan seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile 19. maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verildi.

Karar, 3 karşı oy ve oy çokluğu ile alındı.

İLK BAŞVURU YARGITAY’A
Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edildikten son milletvekili seçilen Can Atalay’ın avukatları, “müvekkillerinin milletvekili seçilmesi nedeniyle hakkındaki yargılamanın durması ve tahliye edilmesi” talebiyle Yargıtay’a başvurmuştu.

AYM İLK BAŞVURUDA DA “HAK İHLALİ” DEDİ
Yargıtay’ın talebi reddetmesi üzerine Atalay, AYM’ye bireysel başvurusunda bulunmuştu. Yüksek mahkeme, “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine ve Atalay’ın yeniden yargılanarak tahliyesine karar verilmesine hükmetmişti.

BAHÇELİ İLK KARARA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Anayasa Mahkemesi adalet ve hukuk düzenin safrası ve sancısıdır.” diyerek, mahkemenin TİP Hatay Milletvekili seçilen ancak Gezi Parkı davasında kesinleşmiş 18 yıllık cezası bulunan Can Atalay ile ilgili hak ihlali kararına tepki gösterdi.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN KARARA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Karara ilişkin X hesabından bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Anayasa Mahkemesi’nin ikinci kez hak ihlali kararı verdiği seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bir an önce tahliye edilmesi Anayasa’nın gereğidir. Bu karara direnmek, anayasal hukuk düzenini yok saymaktır. Biz, adaleti ve hukuku savunmaya devam edeceğiz.”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.