ABD’den flaş İran açıklaması

ABD’den flaş İran açıklaması
A+
A-

Pentagon, Hint Okyanusu’nda seyir halinde olan Japonlara ait Liberya bandıralı kimyasal tanker gemisinin İran’ın fırlattığı füzeler tarafından vurulduğunu açıkladı.

ABD, İRAN’I KİMYASAL TANKER GEMİSİ VURMAKLA SUÇLADI

Pentagon, Hollanda tarafından işletilen Chem Pluto adlı kimyasal tanker gemisi, bugün yerel saatle 10.00 civarında (TSİ 18.00), Hint Okyanusu’nda, sahilden 370 kilometre uzakta vurulduğunu bildirdi.

Saldırının İran’dan fırlatılan tek yönlü taarruz dronu ile yapıldığı aktarılan açıklamada, olayda herhangi bir can kaybı olmadığı, tankerde çıkan yangının söndürüldüğü ifade edildi.

‘BU İRAN’IN YEDİNCİ SALDIRISIDIR’

Saldırı anında yakınlarda hiçbir ABD Donanması gemisinin bulunmadığı, ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığının (CENTCOM), Hindistan’daki varış noktasına doğru devam eden gemiyle iletişim halinde olmaya devam ettiği kaydedilen açıklamada, “Bu, İran’ın 2021’den bu yana ticari gemiciliğe yönelik yedinci saldırısıdır.” ifadesi yer aldı.

Saldırı için İran’dan açıklama yapılmazken, deniz güvenlik şirketi Ambrey, BBC’yle, söz konusu tankerin Suudi Arabistan’dan Hindistan’a gittiği ve İsrail ile bağı olduğu bilgisini paylaştı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.