CHP’de PM ve aday açıklamalarına erteleme

CHP’de PM ve aday açıklamalarına erteleme
A+
A-

CHP’de bu hafta yapılması beklenen PM toplantısı ve aday açıklamaları, Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 12 askerin şehit olması nedeniyle ertelendi.

Cumhuriyet’in haberine göre, bu kapsamda İstanbul adaylarının duyurulmasının planlandığı lansman da ileri bir tarihe ötelenecek.

MYK’NIN GÜNDEMİ PENÇE-KİLİT’Tİ
CHP’de bugün yapılan MYK Toplantısı sona erdi. Parti kaynakları, toplantının tek gündem maddesinin Pençe-Kilit Operasyonu’nda yaşananlar olduğunu bildirdi. Toplantıda, 12 askerin yaşamını yitirmesinin ardından partinin, ortak bildiriye imza atmama tavrı tartışıldı. CHP MYK üyeleri, partinin yayımladığı bildirinin ortak imza altına alınan bildiriden daha etkili olduğu görüşünde birleşti.

İL VE İLÇE ÖRGÜTLERİNDEN ASKER ÖLÜMLERİ İLE İLGİLİ ORTAK AÇIKLAMA
Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, 12 askerin yaşamını yitirmesi nedeniyle belediyelerine konser ve festival gibi etkinliklerini üç gün boyunca erteleme talimatı veren CHP, bu hafta yapılması planlanan Parti Meclisi’ni de erteleyecek. Bu kapsamda İstanbul adaylarının duyurulmasının planlandığı lansman da ileri bir tarihe ötelenecek. CHP’de il ve ilçe örgütleri, asker ölümleri ile ilgili çarşamba günü bir ortak açıklama yaparak, tepkisini ortaya koyacak.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.