Okan Buruk Süper Kupa hakkında konuştu

Okan Buruk Süper Kupa hakkında konuştu
A+
A-

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, fenerbahçe ile oynadıkları derbi karşılaşması sonrası dikka çeken açıklamalarda bulundu.

‘OFANSİF OLARAK YARATICI OLMAMIZ GEREKİRDİ’
Okan Buruk’un açıklamaları şu şekilde:

“Tüm rakipleri analiz ediyoruz. Ona göre kadro seçiyoruz. Oyuncu tercihleri değişebiliyor. Medyanın, taraftarın düşündüğü tercihler değişebiliyor. Derbiler, oyuncuların daha çok odaklanacağı maçlar. Bir önceki Karagümrük maçını ölçü almadık. Konsantrasyonları, oyun istekleri, bu tür maçları oynamış oyuncuların geçmişi önemli oluyor. Dünkü 11’imizde bu tip maçlara çıkmış oyuncular tercih ettik.”

Hem diziliş hem sistem hem oyun olarak istediklerimiz oldu ama sadece ofansif olarak daha yaratıcı olabilirdik. İki takımın da ofansif oyuncuları, kendi performanslarının altında kaldılar.”

Buruk, bieysel performanslara değindiği açıklamasında, “Bireysel olarak daha iyilerini yapabilirlerdi. Bizim ve genel olarak insanların tatmin olmama nedenleri hücumda bireysel performansların düşük olması. İki takım da burada baskı altındaydı, kazanmak istediler.

Bu tür maçlara çıkmak da zordur. İki takımın da aynı puanda ve kafa kafaya gittiği ortamda baskı, hatalara yol açabiliyor.” ifadelerini kullandı.

‘SÜPER KUPA’YI KAZANICAZ’
Arabistan’da oynanacak olan Süper Kupa finalinede değinen Buruk, “Rakibimize isabetli şut şansı vermedik. Savunma anlamında iyi işler yaptığımızı, hücumda iyi olmadığımızı gösteriyor. Süper Kupa daha iyi olacak. Baskı daha az olacak. Amacımız Süper Kupa’yı kazanmak.” dedi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.