Oliver Stone’den sert ‘Gazze’ çıkışı!

Oliver Stone’den sert ‘Gazze’ çıkışı!
A+
A-

ABD’li ünlü yönetmen ve senarist Oliver Stone, İsrial’in Gazze’ye saldırılarına sert çıktı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “delirdiğini” ifade eden Stone, “katliam” vurgusu yaparak, İsrail hükümetini ve ABD’nin İsrail’e verdiği desteği eleştirdi.

İsrail’in Gazze’ye 7 Ekim’de (2023) başlattığı saldırılar devam ediyor. ABD’li aktivist Jose Vega’nın yayınında konuşan, Oliver Stone, İsrail siyaseti ve Gazze’de yaşananlara sert çıktı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “delirdiğini” söyleyen Stone, ABD’nin İsrail’e yönelik koşulsuz desteğini de eleştirdi.

hhhhhhhhh.jpg

‘NETANYAHU TAMAMEN DELİRDİ’
İsrail Başbakanı Netanyahu ile tanıştığını ve röportaj yaptığını söyleyen Stone, Netanyahu’nun “çılgın” olduğunu düşündüğünü söyledi. Netanyahu’nun giderek daha kötüye gittiğini belirten Stone, “tamamen delirdi” ifadesini kullandı.

İsrail’in Gazze’deki saldırılarını “intikam olarak meşrulaştırdığı” değerlendirmesinde bulunan Stone, saldırıları karşısında dehşete düştüğünü söyleyerek “Hayatımda böyle bir katliam görmedim” dedi.

Stone, Gazze’de yaşayan Filistin halkını Mısır’a gönderme planıyla ilgili “Nasıl bir siyasi hareketi ortadan kaldırırsın? Bu dünya tarihinde hiç yapılmamıştı. Nasıl herkesi öldürebilirsin?” ifadelerini kullandı.

‘NASIL HERKESİ ÖLDÜREBİLİRSİN’
Kendisine “antisemitik yaftasının yapıştırılmamasını” isteyen Stone, “Birkaç deli haricinde kimse antisemitik değil. Bu adalet, barış, dengeli olmak ve temel insani değerlere sahip olmakla alakalı. diye konuştu.

Stone, ABD Başkanı Joe Biden’ı da İsrail’e “her istediğini verdiği” için eleştirdi.

‘İSRAİL YASA DIŞI ŞEKİLDE NÜKLEER BOMBAYA SAHİP’
Stone, İsrail’in “yasa dışı şekilde nükleer bombaya sahip” olduğunu ancak birçok kişinin bunun farkında olmadığını ve İsrail’in “zenginleştirilmiş uranyum” peşinde koştuğunu söyledi. Uluslararası siyaset konusundaki açıklamalarıyla da bilinen yönetmen Stone “Bomba yapmayı istiyorlar, böylece İran’ı patlatacaklar.” ifadelerini kullandı.

Uzmanlara göre Stone’un bu çıkışı İsrail’e uluslararası tepkileri daha da güçlendirebilir.

Öte yandan, İsrail’in Gazze’ye 7 Ekim’de (2023) başlattığı saldırılarda en az 8 bin 800’ü çocuk, 6 bin 300’ü kadın olmak üzere, 21 bin 507 Filistinli öldürüldü, 55 bin 915 kişi de yaralandı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.