Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Fatih Karagümrük’e 2-0 mağlup oldu. Karagümrük’e galibiyeti getiren goller 15’de Bartuğ Elmaz, 45+1’de Serginho’dan geldi.
Bu mağlubiyetle birlikte Fenerbahçe 57 puanda kaldı ve lider Galatasaray, Başakşehir’i mağlup etmesi durumunda puan farkını 7’ye çıkaracak. Sarı lacivertliler, ligde önümüzdeki hafta Gaziantep FK’yi ağırlayacak.

BARTUĞ SİFTAHI FENERBAHÇE’YE YAPTI
Fenerbahçe’den kiralık olarak Fatih Karagümrük’e transfer olan Bartuğ Elmaz, Süper Lig kariyerindeki ilk golünü Fenerbahçe’ye karşı atto
İKİNCİ YARIDA 4 DEĞİŞİKLİK
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 26.haftasında Fatih Karagümrük’ün konuğu oldu. Devre arasına 2-0’lık skorla geride giren sarı-lacivertliler, ikinci yarıya başlarken 4 oyuncu değişikliği yaptı.
Sarı-lacivertli takımda Fred, İsmail Yüksek, Mert Müldür ve Kerem Aktürkoğlu oyundan alınırken; Marco Asensio, Anthony Musaba, Dorgeles Nene ve Archie Brown oyuna dahil oldu.
TEDESCO’DAN 4 DEĞİŞİKLİK
Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında deplasmanda Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük’e konuk olan Fenerbahçe’de teknik direktör Domenico Tedesco, ligde son oynadıkları Samsunspor maçına göre ilk 11’inde 1’i zorunlu 4 değişikliğe gitti.
İtalyan teknik adam, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmada kaleci Ederson’u cezası nedeniyle oynatamazken, Anthony Musaba, Marco Asensio ve Archie Brown’u yedek soyundurdu.

Genç çalıştırıcı, bu isimlerin yerine Mert Günok, Yiğit Efe Demir, Fred Rodrigues ve İsmail Yüksek’i ilk 11’de görevlendirdi.
Fatih Karagümrük karşısında kalede Mert Günok’u oynatan Tedesco, dörtlü savunmasını Mert Müldür, Yiğit Efe Demir, Jayden Oosterwolde ve Levent Mercan’dan oluşturdu.
Orta alanda Matteo Guendouzi, İsmail Yüksek, N’Golo Kante ve Fred Rodrigues’e şans veren Tedesco, hücumda ise Kerem Aktükroğlu ve Sidiki Cherif’i görevlendirdi.
Fenerbahçe’de Tarık Çetin, Engin Can Biterge, Archie Brown, Milan Skriniar, Kamil Efe Üregen, Anthony Musaba, Oğuz Aydın, Marco Asensio, Dorgeles Nene ve Alaettin Ekici ise yedek soyundu.
TEDESCO VE KARDEŞİ KULÜBEDE YER ALMADI
Fenerbahçe’de Samsunspor maçında kart gören teknik direktör Domenico Tedesco, cezası nedeniyle kulübede yer almadı.
Öte yandan yardımcı antrenör olan kardeşi Umberto Tedesco ve idari menajer Emir Yolaç da kırmızı kart cezalısı oldukları için yedek kulübesinde görev yapamadı.
Fatih Karagümrük maçında takımın başında yardımcı antrenör Zeki Murat Göle yer aldı.
6 EKSİK
Fenerbahçe, Fatih Karagümrük karşısında 6 oyuncusundan yararlanamadı.
Sarı-lacivertlilerde cezalı Ederson’un yanı sıra tedavileri devam eden Edson Alvares, Milan Skriniar, Anderson Talisca, Çağlar Söyüncü ve Nelson Semedo, Fatih Karagümrük maçında kadroda yer almadı.
SKRİNİAR YİNE TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI
Fenerbahçe’nin takım kaptanı Milan Skriniar, Fatih Karagümrük karşısında da takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı.
Sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Skriniar, Türkiye Kupası’nda Gaziantep FK ve ligde Samunspor maçlarında da kulübede yer almıştı.