Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, Ankara’da düzenlenecek kritik zirve nedeniyle merkez ilçelerdeki kamu personeline 6-12 Temmuz 2026 haftasında idari izin verileceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, başkent Ankara’yı yakından ilgilendiren çok önemli bir idari izin kararına imza attı. Ankara’nın ev sahipliğinde 7-8 Temmuz 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan uluslararası nitelikteki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi nedeniyle şehir trafiğinin rahatlatılması, güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde uygulanması ve zirvenin sorunsuz geçmesi amacıyla kamu personeline yönelik özel bir takvim hazırlandı. Alınan karara göre, 6-12 Temmuz 2026 haftası boyunca Ankara’nın merkez ilçelerinde görev yapan kamu personeli idari izinli sayılacak.

Resmi yazı ile kurumlara tebliğ edilen idari izin kararı, Ankara’nın nüfus ve araç yoğunluğunun en yüksek olduğu dokuz merkez ilçesindeki kamu kurum ve kuruluşlarını kapsıyor. Bu kapsamda izinli sayılacak personelin görev yaptığı merkez ilçeler şu şekilde sıralandı:
Zirve sürecinin lojistik, bürokratik ve operasyonel anlamda herhangi bir aksaklığa uğramaması, aynı zamanda şehirdeki temel kamu hizmetlerinin kesintisiz yürütülmesi amacıyla bazı unvan ve kurumlarda çalışan personel bu idari izin kararından muaf tutuldu. Cumhurbaşkanlığı talimatına göre izin kapsamı dışında kalarak görevine aynen devam edecek olan personel grupları şunlar:

Yayınlanan resmi yazıda sadece memurların izin durumuna değil, şehirdeki sosyal ve akademik hayata dair de çok radikal kısıtlama kararlarına yer verildi. Dev zirve süresince Ankara genelinde herhangi bir güvenlik zafiyeti ya da ulaşım aksaklığı yaşanmaması adına, 6-12 Temmuz haftasında kitlesel katılım içeren hiçbir organizasyona izin verilmeyecek. Talimat doğrultusunda; şehir genelinde yapılması planlanan tüm sınav, sempozyum, panel, mezuniyet törenleri, okul şenlikleri, konser ve eğlence gibi toplu etkinliklerin planlanmaması ve planlananların da iptal edilmesi istendi.